maandag 19 april 2010

chips zak portemonneetjes

Sinds oktober sparen we trouw iedere week de verpakkingen van de chips van de kinderen. We hebben er nu bijna 50 (er zijn er wat gesneuveld voor wie direct meetelden hoeveel chips er dan wel niet gegeten werd hier in huis :) ). We hebben ze bewaard voor de traktatie van Alicia op school en de komende twee weken mag ik er fijn mee aan de slag. Ik vind het leuk om iets te laten trakteren wat ook evt bruikbaar is voor de kinderen, vorig jaar maakte ik boekenleggers annex sleutelhanger en bij verschillende kinderen in de klas zie je ze nog steeds in gebruik. Toen heb ik daarvoor gekozen omdat het allemaal beginnende lezertjes waren en kinderen waren die voor het eerst zelf op de fiets naar school gingen en de sleutel in eigen beheer hadden.

Dit jaar nu ze steeds beter gaan rekenen en ook al een beetje met geld bezig zijn, proberen te sparen (of juist zo snel mogelijk proberen uit te geven) gekozen voor een portemonneetje (maar hij kan ook prima als etui). Om het leuke, ik wil die koppies wel zien als ze erachter komen dat er niet getrakteerd wordt op chips, ga ik ze maken van de chips zakjes. Minimaal 30 stuks moeten het er zijn, maar liever 40… dus kan voorlopig nog wel even voort. Alles is inmiddels geknipt en de eerste zit in elkaar.Uiteraard worden ze gevuld met iets lekkers uitgedeeld, ik wil iets met centen/geld maar chocolade munten kun je niet meer krijgen en niet iedereen houdt van muntdrop.. iemand suggesties ??

10 opmerkingen:

 1. Met de passen had de Lidl nog chocolade geld dus zou daar eens zoeken die hebben vaak nog wel liggen.

  Groetjes Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien hebben ze bij Jamin wel iets in al die bakken wat op muntjes lijkt. Of bij tractaties wil daar af en toe ook wel eens iets tussenzitten.

  Ik vind het een superleuke tractie!!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad bij de lidl even kijken, daar zag ik afgelopen week nog chocoladegeld liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi!! Wat een geweldig idee zeg!!! ik kom net hier bij de Plus vandaan en daar lag nog volop "paasgeld" van chocolade. Ik wil best even voor je kijken hoeveel nog en wat het gaat kosten, of je kunt even bellen voor 'een leuke deal als je alles neemt', het is de Plus in Ypenburg, Den Haag. Wil ze wel ophalen en naar je versturen (weet niet waar je woont eigenlijk...). Hoor het wel!! Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hooi

  je kunt ook even informeren bij Jamin bijvoorbeeld. Ik heb een tijdje in een snoepwinkel gewerkt en wij hielden na Sinterklaastijd altijd nog muntgeld achter in het magazijn over (expres, is toch minstens een jaar houdbaar). Dit was voor als mensen om munten kwamen vragen. We bewaarden het achter in het magazijn omdat het voor kinderen anders verwarrend is als er nog sinterklaassnoep in de winkel ligt als Sint al weg is.
  groetjes
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De lidl hier had niets meer helaas, ik ga nog even bij de plus deze week naar binnen misschien dat ze het hier ook nog hebben liggen. Jamin kan ik vrijdag wel even combineren met de markt

  Heb inmiddels ook online een winkel gevonden die het hele jaar munten verkoopt (wel wat duurder, maar wel fijn om achter de hand te hebben).

  Tot nu toe erg bedankt voor de tips.
  Astrid: mocht ik echt nergens hier in de buurt slagen laat ik het je weten, dank je in elk geval voor je aanbod.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hej!
  Via via op je blog gekomen! Wat een ontzettend leuk idee om zo de chips zakjes te recyclen! Misschien al te laat want ik kon niet ontdekken wanneer je deze geweldige portemonneetjes uit ging delen maar is muntdrop geen ideetje?

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw super leuk!! Heb je geen zin om hier een tutorial van te maken? ben namelijk ERG benieuwd naar hoe je die portemonneetjes hebt gemaakt !
  Je mag het me ook gewoon mailen als je wil : julie_devos123@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heeft ze geantwoord ik wil het ook weten etui voor sgool lijkt me egt cool

   Verwijderen
 9. Jha dat wilde ik net ook vragen want kwil er een maken voor sgool lijkt me egt cool als je het zou sgrijven supppeeeer bedankt!!!!!
  xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen