vrijdag 26 juni 2009

Indianenkamp en een gaatje in het hoofd

Alicia is voor het eerst op kamp, scoutingkamp. Met als thema Cowboys en Indianen. Ondanks dat hier op beide kamers kisten vol verkleedkleren staan zat daar uiteraard net niet bij wat ze nodig had en mocht ik voor haar aan de naai, totaal geen straf natuurlijk op zo'n nieuwe machine (al was het tijdsbestek wel erg krap).
Gisteren als een 'bezetene' aan de slag gegaan met een lap suedine, wat franje, en borduurtjes. Tegen 12 uur was ik ongeveer klaar, ik had er eigenlijk nog een rode antonia onder willen maken, maar de poes vond het wel welletjes. Daarnaast waren we continu het nieuws aan het volgen van Michael Jackson dus het tempo was er een beetje uit geraakt. Vanmorgen op de markt nog even gauw een leren koord voor het tasje gescoord en een konijnenbontje als versiering aan het tasje. We zouden haar uit school ophalen, omkleden en direct doorbrengen (13.00 gaat school uit, 14.00 moest ze er in vol ornaat staan).


een duidelijkere hint om naar bed toe te gaan kun je niet krijgen..Helaas liep dat allemaal eventjes anders kwart over 12 werden we gebeld door de juf van Jayden, we moesten langskomen, hij was gevallen en had een gaatje in zijn hoofd en bleef flink bloeden, dus een rondje EHBO werd geadviseerd. Vlug alle spullen van kamp in een tas gepropt, mijn ouders geregeld voor Alicia en heb de hele middag dus met de jongste in het ziekenhuis gezeten om het te laten hechten. (als je dus tussen 3 en half 4 een kind heb horen gillen en krijssen in regio zwolle was dat de mijne). Hij heb geprobeerd zich zo groot mogelijk te houden maar gaf vooraf al aan dat hij het allemaal heel eng vond en daar eigenlijk wel verdrietig van werd en liever geen hechting had, maar ja met een gaatje in je hoofd rond blijven lopen was ook niet een supergoed plan.In de tussentijd hebben mijn ouders alicia opgehaald, omgekleed en naar de scouting gebracht dus wij zelf hebben haar nog niet in vol ornaat mogen aanschouwen.
Hopelijk wil ze als het kamp afgelopen is voor ons nog een keertje een indianenrondje maken.

(Gelukkig had ik vanmorgen al wel wat foto's gemaakt, alleen het leren koordje en konijnenbontje missen nog hier op.)Patroon: Vijona van Farbenmix
Borduurtjes: Huups en Emioli
(De roze/paarse veer was rood bedoeld, maar een spuitbusje verf met rode dop, zonder verdere kleuraanduiding betekent niet dat er rode verf in zit.. in mijn geval kwam er (gelukkig) roze/paarse uit en past hij kwa kleur goed bij de scoutingdas die uiteraard ook gewoon gedragen word)


Edit: Mijn moeder heeft wel een foto van d'r *O* *O*

2 opmerkingen:

 1. Wauw dat ziet er echt gaaf uit Jolanda! Daar mag je echt trots op zijn op zo'n resultaat!
  Wat jammer dat je haar zelf niet hebt kunnen uitzwaaien maar ja het was ff niet anders..
  Hier in Ede hebben we Jayden niet kunnen horen, misschien een geruststelling voor je hahaha.
  groetjes, Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ze ziet er echt geweldig hoor! Knap dat je dat in zo'n korte tijd hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen