vrijdag 12 februari 2010

Carnaval

Afgelopen weekend werd de keuze bekend van de thema's op school. De 2e klas zou het thema fabels en legenden hanteren, dus ik mocht weer aan de naai. De keuze was gevallen op Elizabeth van Thüringen. Dus het moest iets in een historische sfeer worden.

Ik had nog oranje en een donkerrode taft liggen, dus de kleuren waren snel gekozen :D hoefde alleen een heel klein beetje organza bij te kopen en wat sierband. Na 2,5 dag flink naaien, puzzelen (ok en af en toe wat schelden) was het resultaat vanmorgen toch behoorlijk bevredigend.
Zelf was ik afgelopen donderdag ook nog eens gevraagd om te helpen, dus moest ook voor mezelf nog snel wat in elkaar flansen (met wat hulp van oma vanwege de benodigde snelheid waarmee het in elkaar moest gezet worden), vanmorgen op de markt gauw een zwarte lap gescoord, dichtgelockd, tunneltje erin, elastiekje erdoor, hoepel eronder, een topje van een jaar of tien geleden uit een doos gevist (wie wat bewaard die heeft wat :) ) en klaar !! Volgens de kids in de klas, was de mama van Alicia verkleed als de mama van Alicia zoals ze verkleed was, dat scheelde alweer, hoefde ik me geen ander personage aan te meten :D


Bij de kleuters was het thema behoorlijk ruim dus zijn we daarvoor de verkleedkoffer in gedoken, Jayden wilde wel indiaan zijn en we hebben wat spullen van alicia d'r indianenoutfit geleend en gecombineerd met een pak wat mijn mams ooit voor mijn broertje gemaakt had toen hij kleuter was.Morgen gaan we nog lekker met z'n drieen de optocht hier bekijken en dan zit ons carnaval er weer op voor dit jaar.

5 opmerkingen:

 1. JA, dit is het!!! !hlemaal goed joh!!! Dus ook voor jezelf nog even het een en ander! Maar het hele geheel is echt super!

  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw,wat prachtig, een plaatje zeg!!!
  Wat heb je dat weer mooi gemaakt, super..daar kunnen jullie mee voor de dag komen hoor, echt heel mooi gemaakt mijn complimenten!
  liefs Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontzettend gaaf geworden !!!

  groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, een zeer geslaagde Carnavals outfit.
  Wat zullen jullie schitteren!
  Gravin Jacoba van Holland is er niks bij.
  Grote complimenten aan model, coupeuse en strijkster.

  Sonja.

  BeantwoordenVerwijderen