zaterdag 28 november 2009

Weekje shoppen met zuslief

Mijn zussie was afgelopen week voor een weekje terug in Nederland en uiteraard wil ze dan graag shoppen. Heb de afgelopen week zo ontzettend veel geshopt dat ik de komende weken geen winkel meer zien kan (helaas moet ik nog voor sintinkopen op pad, dus dat gaat me niet helemaal lukken). We hebben oa Rotterdam en Utrecht onveilig gemaakt (dus ook de trein sla ik de rest van het jaar over).

Anders dan normaal zijn we dit jaar met z'n drieen naar Duitsland geweest (en jawel, weer een dag in de de trein!), normaal wachten ma en ik tot sint weer naar Spanje is voordat we ons gaan uitleven op de Duitse kerstmarkt, maar zuslief wilde graag een keertje mee, dus liepen we nu al te snuffelen naar de mooiste kerstballen, kerstslingers en kerststerren. We hebben er een favoriet kerststalletje waar je compleet kunt uitleven tussen de mooiste, leukste en grappigste versiering in glas en hout (en slagen we daar niet dan is er altijd nog de online shop, wel minder leuk, minder uitgebreid en niet zo sfeervol, maar evengoed slecht voor de portemonee). Ieder jaar haal ik een stuk of wat 'ballen' en vervang daarmee de oude ronde ballen uit de boom, nu na een aantal jaartjes begint de boom al lekker vol te hangen met van alles en nog wat, beertjes, paddestoelen, schoenen, vogels, kikkers etc etc.

Omdat sint nog in het land is moeten alleen de kinderen zelf hun aandeel nog leveren. Ieder jaar koop ik een 'bal' voor hun dit jaar een paardje voor Alicia en voor Jayden een motor en zijzelf kopen er 1. Als ze straks groot genoeg zijn om met het glaswerk om te kunnen gaan (lees als ze het huis uitgaan) mogen ze ze in hun eigen boom hangen, hopelijk gaat dat gepaard met veel herinneringen aan het zoeken, kiezen en kopen ervan, maar vooral aan de gezellig tijd erom heen.

Nu nog een weekje geduld voor we het ook allemaal mooi in de boom kunnen hangen, ik tel de nachtjes al af..

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee om de kinders mee te laten zoeken naar kerstballen e.d. en die later dan mee te geven als een "kerstschat" voor in hun eerste eigen kerstboom!! Geweldig!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen