vrijdag 13 november 2009

Pieteninvasie

Weliswaar met een dag vertraging (Jayden kwam gisteren met 40 graden thuis en had de nodige aandacht nodig)maar het begin van de pieten invasie is hier begonnen. Vanmiddag samen met Alicia de eerste drie in elkaar gefröbeld.

benodigdheden:
heel veel restjes vilt, chenilledraden(pijperagers), lijm, schaar, lintjes, zwarte wol, oogjes (of kraaltjes), naald en draad, veertjes, verf (of zwarte stift) piepschuimen balletjes (of vilten balletjes oid) en een stukje kant.

knip van het vilt een broekje en een shirtje, versier het naar hartelust. Knip ook een rondje voor de muts en lijm daar de veer op. Verf of kleur de ballen zwart (4 kleintjes voor handen en voeten, 1 grote voor het hoofd) Doe 1 van de pijperagers dubbel door de middelgrote bol, das de buik. Door het lusje aan de bovenkant steek je de armen, draai het lusje dicht en steek daar het hoofd op (makkelijkst is als je het hoofd dan al voorzien hebt van haren en muts). Naai de kleertjes dicht, kleed de piet aan en schuif handen en voeten aan de draden en hang/zet hem ergens neer en begin aan de volgende :)

We hebben nog een stapel balletjes gekleurd vanmiddag dus de komende dagen zal hier het aantal nog wel een aantal keer verdubbelen..

2 opmerkingen:

 1. Leuk Jolanda, zie t er erg grappig uit en inderdaad om met de meiden te knutselen! Ik hoop dat Jayden snel opknapt!

  Ik heb hier Bert ziek...... pfffff

  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie wisselen elkaar wel af zeg !! Betershap met Bert maar weer :)

  (ik zag de pietjes ter decoratie in de pipoos folder van deze week staan, de piepschuimen bolletjes zijn in de aanbieding en vond ze te leuk om niet te maken :))

  BeantwoordenVerwijderen