maandag 7 september 2009

trakteren en feestvieren

Jarig zijn staat gelijk aan flink veel kadootjes, snoep, taart en natuurlijk trakteren op school incl verjaardagspartijtje. Omdat we nog op 'vakantie' waren hebben we de feestvierders meegenomen naar het huisje daar en vanwege de aanwezigheid van een speelschip het thema piraten gekozen. De pret begon al bij de uitnodigingen, ze kregen allemaal 'flessenpost' met een geheime boodschap en een ooglapje...

De uitnodigingen en traktatie...


aangekomen op het vakantiepark zijn we eerst taart gaan eten, kadootjes bekeken en ons verkleed als piraat, we zouden een schat gaan zoeken en dat kunnen piraten natuurlijk het allerbeste. Na een half uurtje rond zoeken tussen struiken en bomen wisten ze hem te bemachtigen, naast snoep en medailles/muntstukken zat er ook een brief bij dat de schatzoekers een eigen schat mochten versieren en thuis konden verstoppen. Met opperste concentratie werden de schatten beplakt en geverfd (voor de snelle creatievelingen had ik uit piepschuim zwaardjes gezaagd die ze ook nog konden verven). Na het verven zijn we richting strand gegaan met ze om daar op het grote schip en de luchtkussens te spelen, aansluitend de minidisco bezocht en toen ze moe gesprongen en gedanst terug kwamen bij het schip wachtte daar een geheel andere schat op ze: patatjes!! Na de patatjes was het tijd om terug te gaan naar huis en het scheelde niet veel of we hadden de auto vol met slapende kindjes. (in hun versierde schat had ik stiekum nog wat snoepjes gedaan voor thuis).

het piratenfeest..De dag erna (op zijn verjaardag) mocht hij trakteren, we hadden een groot schip van dozen gemaakt en die werd bemand door piratenlolly's, ze staken met hun stokje in een schatkistje met daarin een jojo.

2 opmerkingen:

  1. Wat een superpiratenfeest, zeg! Alle feestingrediënten zijn erin gestopt. Super! Ik kan me voorstellen dat alle kindjes knikkebollend in de auto zaten! Leuk zo'n uitnodiging als flessenpost! Hahaha, dat heerschap hierboven met ooglapje, is wel héél erg echt, hoor! Hahaha.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn mond valt open van zoveel creativiteit op deze website.

    BeantwoordenVerwijderen