zondag 31 mei 2009

meiboom


Ik schreef al dat ik vorige week 197 meter band had verwerkt tot meiboom. Vrijdag was het zover, het pinksterfeest en meiboomdansen. De kinderen worden helemaal in het wit op school verwacht waarna de kleuters hun eigen bruidsspel spelen (compleet met rijststrooiers en bruidstaart)en de lagere school viert het feest rond de meiboom.Dit jaar had ik het makkelijk wat betreft de kleding, beiden pasten het setje van vorig jaar nog, dus heb de meiboom mogen maken, 197 meter lint in 30 stroken moesten er aan gezet worden, zodat de kinderen er weer mooie vlechtwerken van konden maken.We hebben stralend mooi weer gehad en hebben weer volop mogen genieten van alle ingestudeerde dansjes, spelletjes, liedjes en mogen meeduimen of het vlechten goed ging.Meer foto's van het pinksterfeest

5 opmerkingen:

 1. EN jawel, het vlechten si gelukt!

  Leuk geworden allemaal!

  Ziet er mooi uit deze plaatjes!

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk is dat om het zo op de foto's te zien..en gaaf gemaakt! Ik had wel eens van een meiboom gehoord natuurlijk maar wat daar dan de bedoeling van was.. het ziet er gaaf uit zo die gevlochten linten.
  Wij kennen deze traditie hier niet..jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig gezicht en perfekt weer ook. Al die kinderen met die linten en mooie witte kleertjes aan. Hier gebeurd dat niet, helaas, want het is prachtig!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. carla: de achterliggende gedachte van het meiboomdansen is het begroeten van de zomer (en haar vruchtbaarheid) De kleuters doen dat door hun bruidsspel ook min of meer, hun 'pinksterblom' (hun bruidje) staat symbool voor het ontluikende leven, ontluikende liefde, nieuw begin/nieuwe oogst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedendag, Wat ziet jullie meiboom er prachtig uit. Ik heb het idee opgevat om er 1 in Rotterdam neer te zetten tijdens een zaai festival. Zou u mij wat kunnen vertellen over de hoogte vd meiboom en het bevestigen van het wiel met de linten eraan vast. groeten Helly

  BeantwoordenVerwijderen