vrijdag 8 mei 2009

Test Ivy - Scoutingbroek

Na al zoveel leuke ivy's gezien te hebben moest hij er hier ook komen, dus een testexemplaar gemaakt wat gelijk gezien het matige resultaat een nieuwe broek voor de scouting wordt.

Het werd echt een ivy met hindernissen en problemen. Het begon al bij de maat voering, Alicia is maar een tenger meisje en de kleinste maat op het patroon is 86/92 en die valt naar mijn zin toch nog te wijd, zeker om de kont (komt mede door het teveel aan elastiek wat gebruikt moest worden). Een volgende moet ik dus echt zelf verder zien te verkleinen. De lengte heb ik gepakt van maat 134 en dat valt prima. (op de een of andere manier is de tailleboord ook behoorlijk breed geworden, kortom er mankeert van alles aan, maar gelukkig geen problemen die niet op te lossen zijn in een nieuw exemplaar (hoop ik).

Hij gaat nu in elk geval de kast in als scoutingbroek :) Op naar een nieuw verbeterde versie.

Patroon: Farbenmix Ivy
Borduurtjes: Kunterbunt-design

1 opmerking:

  1. Ja, ik herken het probleem, van 2 maten in een patroon. Mijn zoon loopt qua breedte ook altijd een aantal jaar achter op de lengtemaat. Ik leg altijd een nieuw patroon op een bestaand kledingstuk dat goed zit, om te kijken hoeveel het afwijkt. Succes met het nieuwe exemplaar!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen