woensdag 27 mei 2009

Breien..

Begin dit schooljaar kwam juf me vragen of ik zin had om te helpen bij het breien. Breien is zo'n beetje mijn grootste frustratiepunt wat betreft handwerken dus ik stond niet echt te juichen. Op de een of andere manier kreeg ik het nooit voor elkaar om een stukje te breien zonder gaten en netjes gelijkmatig, iedere poging die ik ondernam door de jaren heen belandde steevast in de hoek en dan haakte ik hetgeen wel, wat ik graag wilde hebben.

Maar goed, ik ben sterker dan de gevreesde breipennen (hoopte ik) dus toch ingestemd met het verzoek, ik hoefde alleen maar te zorgen dat de steken op de pennen zouden blijven (das al een behoorlijke klus, met 22 6-jarigen die nog nooit gebreid hebben) en proberen ze een rechte steek aan te leren. Nu bijna aan het einde van het schooljaar heeft iedereen zijn fluitenzak af en kan de hele klas een beetje breien, incl IK. *O*


Ik ben door de weken heen wat vertrouwder en zekerder geraakt met de breipennen en heb de proef op de som genomen door de kirsch-top te breien van FM. Hij is nog niet helemaal naar m'n zin, hier en daar zitten nog wat breifoutjes, maar had nooit verwacht sowieso iets draagbaars te breien dus ben er samen met Alicia super blij mee :)
Een tweede gaat er dus zeker nog gemaakt worden. (immers is breien in het zonnetje erg aangenaam vergeleken met binnen puffend en zwetend achter de naaimachine zitten, al heb ik deze week nog wel 197 meter keperband verwerkt tot meiboom)

2 opmerkingen:

 1. Ik vind jouw gebreide top helemaal goed. En met meerdere kleuren werken terwijl je anders gaten in je werk had, vind ik helemáál super! En ook nog 22 6-jarigen een goed eindresultaat laten bereiken met het breien is ook niet mis! SUPER!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jolanda,

  Wat is hij goed gelukt zeg! Super! End at vogeltje is ook helemaal leuk!

  Tot woensdag!

  groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen