woensdag 7 juli 2010

Afscheidskadootjes

Vandaag alweer de allerlaatste handwerkles van het jaar. Of ik volgend jaar weer in deze klas ga helpen is nog even onzeker, de juf die de afgelopen twee jaar de lessen verzorgde in deze klas gaat niet mee naar de 3e, maar gaat in de 1e klas de lessen verzorgen (en laat daar nou net aankomend schooljaar zoonlief in te zitten). Dus uit voorzorg de klas getrakteerd op een heerlijk ijsje. Voor de juf had ik met de kinderen een handwerktas versierd en met Alicia samen een speldenkussen gemaakt in de vorm van een aardbeitje zodat ze zelf ook een aandenken heeft aan de afgelopen twee jaar. (op het doosje heeft Alicia alle werkjes getekend die ze ooit gemaakt hebben tijdens de lessen)Morgen de allerlaatste gewone schooldag voor de kleuters, vrijdag gaan alleen de oudste kleuters naar school dus jayden neemt morgen afscheid van de jongsten en daar hoort een klein kadootje bij (bij Alicia heb ik toen vergeet-me-nietjes gezaaid in een potje tesamen met een stoffen bloem). Het overgaan van de kleuters naar de lagere school noemen ze bij ons overvliegen, als in  vogels die het nest verlaten. Meestal verlaten vogels het nest zodra ze goed kunnen vliegen, klaar zijn om de wijde wereld in te trekken. Om maar even in vergelijkingen te blijven, Jayden gaat niet als een vogeltje het nest verlaten, daarvoor is hij ook nog wat jong (vroege leerling) maar gelukkig bereiken vlindertjes al fladderend ook hun doel. Heb voor alle kleuters een washand als vlinder geknoopt met een ballon en daarbij een sleutelhanger met de beginletter van hun naam, op het kaartje staat een aangepaste versie van de Mega Mindy begintune (is het een vogel, is het een vliegtuig, nee dat is het niet, het is onze Jayden, die morgen overvliegt).

Het echte afscheid nemen van Juf gebeurt vrijdag, dan doen ze voor de allerlaatste keer alle spelletjes die ze deden de afgelopen twee jaar, de favoriete liedjes rijmpjes etc etc. eten ze taart en bouwen een klein feestje. De kinderen hebben met z’n allen een kadootje uitgekozen voor juf (en achterblijvers), nieuwe Ostheimer speelpoppen voor in de klas. Zelf heeft Jayden mij de afgelopen dagen geholpen bij het maken van een nieuwe feestslinger. Alicia heeft deze juf ook gehad en na 5,5 jaar kleuteren in totaal heb juf al menig kadootje ontvangen, grappig is dat bv de hoes van de klassenmap uit 1 van de eerste jaren nog steeds in gebruik is en destijds in dezelfde kleuren gemaakt is (met zelfs een enkel lapje die ook nu weer in de slinger zit) De slinger is bijna 10 meter lang zodat de hele klas goed versierd is bij ieder jaarfeest en verjaardag, met in het midden HOERA FEEST.

1 vlaggetje heeft Jayden mogen kleuren en op de andere zijde hebben we voorzien van een gedichtje.

Moet nu nog 1 handdoek borduren voor een klasgenoot van Alicia die na de vakantie naar een andere school gaat en dan zit het maken van afscheidskadootjes er weer op voor dit jaar, moet nog wel de nodige bloemen halen, maar das een rustige taak in vergelijking met afgelopen dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten