zaterdag 15 mei 2010

Project: Champignons

Waar komen champignons vandaan ?? aan welke plant groeien die ??


Jayden is altijd naar van alles nieuwsgierig, zo ook op gebied van eten, koken en alles wat daarbij komt kijken vind hij erg interessant. Zo hebben we dus verschillende plantjes in de tuin staan voor hem omdat hij dat zo enorm fascinerend vind. Zo kan hij de komende tijd paprika’s, rode pepers en komkommertjes, aardbeitjes, bramen en druiven plukken uit eigen tuintje. Eet hij graag m’n munt op en ruikt zich suf aan de tijm en lavendel. Heb hij zelf vorig jaar een kastanje in de grond gestopt en een eikel waar beiden een miniboompje uitgekomen is. Dit jaar hebben we een mini appelboompje en perenboompje gekocht omdat herhaaldelijk zijn gespaarde pitjes maar niet uitkwamen… (hopelijk geven ze dit jaar al vruchten voor hem)



Nu kwam hij met de vraag 'hoe zit dat dan met champignons ??' (hij lust ze alleen rauw en ziet dat dus wel zitten om daar wat van te kweken). Na een heel ‘ingewikkeld’ verhaal verteld te hebben over schimmels die groeien etc etc een kweeksetje voor hem aangeschaft en nu na 3,5 week komen de eerste champignons op *O*.


De linker foto is van 20-4, de rechter van vandaag. Zodra er meer te fotograferen valt komt er een vervolg blogje (en natuurlijk over hoe ze smaken :) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten