zaterdag 29 mei 2010

Onze fiere Pinksterblom

Hier is onze fiere Pinksterblom
en ik zou haar zo graag eens wezen
Met haar mooie kransen in het haar
en met haar rinkelende bellen

Recht is recht
Krom is krom
Gelieve wat te geven
voor de fiere Pinksterblom
Want de fiere Pinksterblom moet voortgaan

De jurk zelf plaats ik even in een eigen posting vanwege de grote hoeveelheid foto’s.
‘s Morgens vroeg opgestaan want een bruid ben je niet in een kwartier, en na het normale ochtendritueel incl ontbijt (want een knorrende maag wilden we de bruid ook niet aandoen) begonnen met de transformatie, zie hier de making of :)

Eenmaal op school werd ze enthousiast onthaald door klasgenoten en ouders en niet veel later kwam haar bruidegom, tezamen met een bruidsboeketje. Een beetje onwennig, verlegen en niet helemaal wetend wat er nu verwacht werd kreeg ze het boeketje overhandigd. Tijd om naar binnen te gaan. Saampjes voorop gevolgd door de rest van de klas naar het lokaal, de hele dag zal het stelletje in het middelpunt staan, en dat ze dat spannend vonden was goed van de gezichtjes af te lezen. In de klas waren de tafels in een u-opstelling gezet om de tafel van het bruidspaar, de sleep kreeg een mooi plaatsje, het boeket een vaasje en de bruidstaart stond al klaar.
Tijd voor een besloten feestje.
Wij als ouders werden pas weer verwacht bij het meiboomdansen en het ‘presenteren’ van de bruidspaartjes.

Tegen 12 uur werden wij dus terug verwacht, en uiteraard juist op dat moment besloot het weer te gaan regenen :( Toch maar eventjes wachten met naar buiten gaan werd besloten, dus de spanning werd weer wat opgevoerd, steeds meer ouders hadden zich op het plein verzameld. Maar uiteindelijk kwamen ze dan eindelijk naar buiten, eerst nog wat gespannen, maar uiteindelijk kon er ook nog gedanst en gelachen worden. Al met al gaat dit ‘voorproefje op ooit’ bij Alicia in de boeken als ‘de allermooiste dag van de wereld’
‘Just married’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten