vrijdag 4 december 2009

Sinterklaas op school

Na vele nachtjes afgeteld te hebben kwam eindelijk sinterklaas vandaag op school, alle kleuters mochten hem bij de deur met een erehaag opwachten en binnen gingen diverse klassen voor hem zingen. Maar daarna was dan eindelijk dat moment waar iedereen op zat te wachten: Kadootjes.

En ook dit jaar waren de pieten weer heel ijverig geweest. Ieder jaar krijgen de kinderen een zelfgemaakt pietenkado. De hele klas krijgt hetzelfde, al is de ene piet iets creatiever/ijveriger als de ander. Het kado is in de lagere schoolklassen een voorwerp wat op school blijft en veelvuldig gebruikt gaat worden de aankomende weken/maanden/jaren (het gaat mee tot einde schoolperiode).

Het is zo'n houten lectuurbak voor hun schriften, boeken, losse werkbladen etc. Rondom op de bak staan allemaal voor haar bekende (en belangrijke) figuren uit favoriete films, series en boeken.Bij de kleuters net zo veel pietenvlijt, maar mag het mee naar huis om er gewoon lekker mee te spelen. Hier kregen ze een houten tol, met stokje en touwtje zodat hij lekker hard kan tollen. Uiteraard voorzien van dino's.

1 opmerking: