vrijdag 17 juli 2009

overvliegen en op vakantie

En toen was het alweer juli, tijd om afscheid te nemen van enkele klasgenoten en juffies, maar ook vakantietijd.

Als aandenken aan de kleutertijd krijgen de oudste kleuters bij het overvliegen naast een getuigschrift van alle jongste kleuters een kraal voor aan hun ketting. Vorig jaar was ik rond deze tijd van het jaar emotioneel helemaal in de 'war', want toen ging Alicia de kleuterschool verlaten, dit jaar gaat alles heel gemoedelijk, jayden valt nog onder de jongste kleuters dus blijft nog een jaartje bij juf, Alicia gaat gewoon gezellig met haar juffies en klasgenoten door naar de 2de klas.
Maar geen einde schooljaar zonder iets te frobelen met de kids O+ De kralen voor de kleuters hebben we dit jaar gehaakt (en opgevuld met watjes) en met alicia hebben we een abc-getuigschrift gemaakt voor de juffies.


(de kids krijgen geen rapporten hier op school, wij als ouders krijgen een uitgebreid gedocumenteerd jaarverslag met de vorderingen, de kids krijgen een getuigschriftje mee, met een gedichtje/spreuk of elfje wat van toepassing is op hun eigen. de 1e klas staat in het teken van sprookjes, dus de elfjes die ze meekregen sloten daarbij aan).


De kinderen hadden een vers van Annie M.G. Schmidt ingestudeerd (De mislukte fee; de sproetenfee) en werd op de laatste schooldag voor ons opgevoerd + uitreiking van de getuigschriftjes aan alicia en juf (alicia's getuigschriftje)


Ongeveer een dag voor de laatste dag besloten wij toch ook maar nog ff een weekje of twee er tussenuit te gaan, dus datzelfde weekend hebben wij onze spullen in dozen gegooid en zijn we vertrokken naar Landgoed 't Loo waarvandaan wij vanmorgen alweer terugkwamen, de 11 dagen zijn voorbij gevlogen, we hebben veel regen gehad maar ons uitstekend vermaakt. In de volgende post drop ik ffies een flinke fotospam daarover :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten