zondag 4 december 2011

Sinterklaas suprise op het nippertje klaar

Vandaag moest nog even gauw het gedicht gemaakt worden, maar hij is nu echt af. Morgen sinterklaasfeest op school en Alicia trok een lootje van een meisje wat erg van Harry Potter houd.


Het lootje kende de volgende wensen (ketel, uil met kooi, inkt, olifant ??, Harry Potter gewaad, spannend boek, een mooi doosje) Op de olifant na (hoe die op het lijstje is gekomen vraag ik me echt af een erg leuk lootje om te trekken. Na wat beraad is het zelfs gelukt om alle wensen te vervullen (ja zelfs de olifant!)

Van papier-maché een ketel gefabriceerd, uit de papierbak een doosje gevist en versierd met de uil in kooi. In het doosje zit een Harry Potter mantel (oud hoeslaken) en een afdeling-sjaal van Griffoendor (alleen de gele wol hebben we moeten kopen).
Beiden uiteraard voorzien van embleem (lang leve de transfer papier)

Ook hebben we een boek gemaakt, met op de kaft een plaat van Harry Potter met haarzelf (we hebben Hermelien eventjes omgeruild). In het boekje kan ze haar eigen spannende geheimen kwijt en hebben we een handleiding geplakt hoe een olifant te vouwen van vouwpapier.

In het boek staat ook nog een recept hoe je onzichtbare inkt maakt en de ingrediënten vind ze in de ketel (citroen en een geknutselde veer).Alleen de citroen en de gele wol hebben we moeten kopen (zit hem vast in de gele kleur :D ) dus we bleven keurig binnen het budget van 3 euro (knutselen was toegestaan om het cadeau te verbeteren / aan te kleden)

(de toverstok op de foto’s is prive bezit van alicia en jayden en mocht onder geen beding ook in de ketel verdwijnen :))

1 opmerking:

  1. :D Ik moest wel even lachen.... Hier nog drukdoende met de kadootjes voor SchoolSintViering ;) :D ....
    Maar die van jullie is Super Leuk geworden!! ♥

    Groetjes van Ivonne

    BeantwoordenVerwijderen