vrijdag 7 augustus 2009

bramen..

Wat te doen op een prachtige warme zomerdag? Bramen plukken!
De bramenstruik uit eigen tuin levert maar een handjevol bramen op, veel te weinig om er echt van te genieten. Dus dat vroeg om een andere oplossing.
Ga Bewapend met een emmer op pad richting een bos/park waar bramenstruiken staan, vervolgens ga je aan het plukken (foto 1), vergeet tussendoor niet alvast de bramen voor te proeven (foto 2)Bij thuiskomst moeten ze natuurlijk gewassen worden (foto 3) en gaan ze met een flinke lading suiker (foto 4 - 1:1 verhouding voor siroop) een nachtje de koelkast in. De volgende dag is het dan tijd om ze even kort te koken (foto 5 - minuutje of 2/3) ze plat te stampen, te zeven en de siroop op te vangen, sap geforceerd aflaten koelen en voila: Bramensiroop (foto 6)Voor schenk en gebruiksgemak nog even een in een flesje gieten (wat nog een hele kunst is zonder trechter)Is met gemak een week/anderhalve week houdbaar (vanwege de suikerverhouding) En wat doen we met de bramensiroop ?
We maken er waterijsjes van, we drinken het aangelengd met water (ranja) we doen het door de yoghurt of samen met ijs en slagroom of natuurlijk een bramenmilkshake

Geen opmerkingen:

Een reactie posten