dinsdag 15 december 2009

De deken die een deken wilde blijven

Een kleine week geleden zagen Jayden en ik een deken bij de wibra vol met sneeuwpoppen. Jayden vond hem lekker zacht en was er gelijk aan verknocht. Aangezien zo'n deken bij ons door de katten wordt gekidnapped hadden we het plan opgevat hem te verknippen als trui.

En daar begon gelijk de sabotage van de deken al, de deken was niet zoals ik gehoopt/verwacht had met een randdesign, hij bleek vol te staan met banen met sneeuwmannen. Om nu allemaal sneeuwmannen te onthoofden zag ik niet zitten dus werd er gezocht naar een bijpassend stukje fleece. Gezien mijn UWYH project het minimale gekocht zodat ik voor beide kinderen net een trui (jule FM) en een tuniek (Amelie FM) er uit zou kunnen halen. Die Amelie is er nooit gekomen en zal er ook niet komen, want door verschillende fouten en veranderingen aan mijn zijde had ik uiteindelijk te weinig sneeuwpoppen over die nog intact waren.

Maar terug naar de sabotage van de sneeuwmannendeken zelf, de stof is dun, goedkoop voelend en pluizig, bij het borduren vrat mijn machine hem op in het spoelhuis, na het herstel daarvan bleef de draad telkens maar opstropen, wat ik ook maar veranderde of schoonmaakte of verving. Borduren van de sneeuwvlokken uiteindelijk dus maar gestaakt, maar ook bij het naaien bleef de draad opstroppen, knappen of domweg lussen. Ik ben een luie truien naaister en doe zoveel op de locker dus ben daar verder gegaan met de trui, dat koste me 2 naalden (dus ook die spande onder 1 hoedje met de deken).

Nu geef ik me niet snel gewonnen, maar ik stond ditmaal toch echt op het punt hem te doneren aan de kliko, maar kon het Jayden niet aan doen hem zijn sneeuwpoppen trui te weigeren. Nu hopen dat de wasmachine niet in het complot zit en ik na dit weekend hem alsnog bij het vuil moet gooien.

Kerstbakjes maken en ons stalletje

Ieder jaar doe ik met de kinderen een poging tot het maken van een kerstbakje, ieders een eigen die op kerstavond branden mag. Ook maken ze er saampjes 1 voor omi voor als we daar zijn. Ze hebben zich weer heerlijk uitgeleefd, met een leuk verassend resultaat dit jaar (ze beginnen er steeds meer echte vorm in te krijgen en meer ervaring)





En een van de laatste updates over het aankleden van het huis in kerstsfeer. Op de foto's van de afgelopen dagen ontbrak ons stalletje nog. Ieder jaar wordt hij groter en groter doordat we weer iets vinden wat er bij kan (dit jaar hebben de herders een eigen kampement gekregen, met een eigen kampvuurtje). Maar de grootste verandering is wel dat het stalletje dit jaar niet meer als speelstal gebruikt wordt door de kinderen (al zouden ze dat nog wel erg graag willen) Ieder jaar kon ik meermaals per dag de stal opnieuw inrichten en ontdoen van hele bouwwerken die er niet in thuishoren, hoe leuk en soms erg onverwacht het ook was wat ik er in aantrof de stal begon er flink onder te lijden, mos en schors wat kapot was en losliet, spijkers en nietjes die het begaven. We hebben hem dus opnieuw bekleed en de kinderen sparen nu voor een eigen stal, in de 24 zakjes van de adventskalender van dit jaar hebben we namelijk de playmobil kerststal gestopt, ieder dag groeit hun stal verder. En totdat hij compleet is vullen ze hem zelf aan met hun speelgoed zodat hij toch alle dagen goed gevuld is (zo heb er een aantal dagen tot de ezel in het zakje zat een heus vliegtuig als transportmiddel in de stal gestaan. En bij gebrek aan een lichtje een zaklamp.)

Maar bij deze nog even ons stalletje

maandag 14 december 2009

Nog meer kerst..

Wij leven ons met de kerst altijd compleet uit, zo is 1 boom nooit genoeg en hebben we in de woonkamer 2 bomen (1 grote, en 1 kleine die aan het plafond hangt) hebben de kinderen op hun kamer ook een eigen boom, worden enkele kasten voorzien van wat takken, hebben een kerstdorpje en natuurlijk een kerststal.

Het versieren van het huis vergezeld door bekende kerstliedjes waar we met elkaar haast een wedstrijd van maken wie het hardst meezingt (of een raad de artiest spelletje) zijn van die heerlijke momenten waardoor je even het helemaal niet erg vind om die dagen in een vreselijke troep aan dozen te moeten zitten en helemaal nergens anders meer aan toe komt.

Ons kerstdorpje dit jaar (ieder jaar verbouwen we de boel zo dat het een compleet ander dorp/tafereel is, dit jaar een dorpspleintje):


en de boomcreaties van alicia en jayden:





de laatste dozen volgen vandaag en dan zal ik Danny wat totaal plaatjes laten schieten :)

zondag 13 december 2009

Wakker worden onder de kerstboom...

de afgelopen dagen heb ik vooral veel met dozen gesleept en het huis weer aangekleed in kerstsfeer, nog niet alles heeft z'n plek, maar het begint nu echt zichtbaar kerst te worden in ons huis. Danny is op pad met zijn camera, de kids spelen rustig boven en ik mag in heerlijke zondagsrust genieten van de kerstboom O+






Onze boom staat op de plek van de eettafel (direct naast mijn computer, dus zit haast in de boom :D ) De rest van het huis schiet ook al aardig op, hier en daar missen nog wat takken, maar na vandaag zal het meeste werk gedaan zijn. (foto's van het kerstdorp en de bomen van de kids maken we vanavond even)

woensdag 9 december 2009

'hou je voeten warm en ons vrolijk'...

was het onderschrift van deze enorm leuke slofjes van Drops

morgen lopen die twee van mij in elk geval met passende slofjes door de gang en klaslokalen





vandaag ook de kerstspullen weer van zolder gehaald, dus de komende dagen gaan we ons op die manier creatief bezig houden.

Twee nieuwe W.I.P's

De kussenhoesjes zijn allemaal gehaakt, ze moeten alleen nog genaaid worden tot een hoesje :) Dus haken we nu weer eens iets totaal anders, een strawberry shortcake popje voor alicia d'r nieuwe kamer. Ook willen we nieuwe kleden op de bank, nu het kouder wordt kruipen we graag allemaal onder een deken. Ik ga er dus meerderen maken, maar wel allemaal in dezelfde kleuren, passend bij de nieuwe hoesjes. De eerste is inmiddels geknipt (kleuren komen niet helemaal mooi over, het was al te donker om een foto te nemen)




edit: zie net dat dit mijn 100e bericht al weer is *O* Toen ik begon met de blog eind maart had ik niet verwacht dit jaar al zoveel te plaatsen. Op naar de volgende 100 :)

dinsdag 8 december 2009

Dinojas voor Jayden


Na de matrouska jas kon een winterjas voor jayden niet uitblijven. Bij de H&M had ik handschoenen en een muts gescoord voor hem, niet zomaar handschoenen en een muts, nee Dino handschoenen !! Bij de V&D een mooie (saaie) jas gescoord en het pimpwerk kon beginnen. Bij de set van de H&M hoorde geen sjaal dus die hebben we ook nog even erbij gemaakt!




Sinterklaasavond

Sint is niet stilletjes ons huis voorbij gereden....


zaterdag 5 december 2009

vrijdag 4 december 2009

Sinterklaas op school

Na vele nachtjes afgeteld te hebben kwam eindelijk sinterklaas vandaag op school, alle kleuters mochten hem bij de deur met een erehaag opwachten en binnen gingen diverse klassen voor hem zingen. Maar daarna was dan eindelijk dat moment waar iedereen op zat te wachten: Kadootjes.

En ook dit jaar waren de pieten weer heel ijverig geweest. Ieder jaar krijgen de kinderen een zelfgemaakt pietenkado. De hele klas krijgt hetzelfde, al is de ene piet iets creatiever/ijveriger als de ander. Het kado is in de lagere schoolklassen een voorwerp wat op school blijft en veelvuldig gebruikt gaat worden de aankomende weken/maanden/jaren (het gaat mee tot einde schoolperiode).

Het is zo'n houten lectuurbak voor hun schriften, boeken, losse werkbladen etc. Rondom op de bak staan allemaal voor haar bekende (en belangrijke) figuren uit favoriete films, series en boeken.



Bij de kleuters net zo veel pietenvlijt, maar mag het mee naar huis om er gewoon lekker mee te spelen. Hier kregen ze een houten tol, met stokje en touwtje zodat hij lekker hard kan tollen. Uiteraard voorzien van dino's.