dinsdag 21 april 2009

nogmaals Jade: nu op model!




De kinderen in de klas vonden hem niet zo mooi als zijzelf: maar dat maakt mij niet uit verzekerde ze me al. Ik vind hem wel mooi (en er waren meisjes geweest die hem eerst stom vonden en daarna stiekum zeiden dat ze hem wel mooi vonden, dus ze waren gewoon jaloers, aldus mijn stoere meissie)

Gelukkig blijft ze hem zelf helemaal geweldig vinden, ze had hem zelfs met buitenspelen aangetrokken terwijl het warm zat was om zonder jas te spelen (wat juf ook zei, die jas bleef aan :D , lijkt me een prima compliment.







Patroon: Farbenmix Jade
Borduurtjes: Emioli, Huups, Smart Needle, Emb. Library

En ook de Jade is af!

Het was een race tegen de klok gisteravond, maar het is gelukt *O*

Alicia had gisteren op school al verteld dat ze een nieuwe jas had en hem morgen(vandaag) wel aan zou doen, dus tja dan dus maar even de turbo er tegen aan gooien. Vanmorgen is ze zo trots als een pauw naar school vertrokken, vanmiddag zal ik even foto's maken als ze hem aan heeft. Tot die tijd moeten we het met dezen doen:





Gezien haar leeftijd (bijna 7) zal dit wel helaas zo'n beetje de laatste uitbundige jas worden die ik voor haar maak vrees ik.

maandag 20 april 2009

Naaihoekje

Ik kreeg via sancho per pm een aantal maal de vraag hoe mijn naaiplekje er nu helemaal uit ziet, en dan met name de laadjes en bakkies (en waar het vandaan kwam).


de situatie zoals hij het meest voorkomt (alleen dan wat rommeliger)


Ik heb een klein hoekje in de woonkamer, bestaande uit badkamerkasten van de IKEA. 3 onderkasten met daarop een plank (1,10m) en daarboven op weer 5 bovenbadkamerkasten (ook IKEA) en daarin allemaal bakjes en laadjes. Die in de onderkasten zijn uittrekbaar, die in de bovenkasten zijn gewoon makkelijk uitneembaar. De bakjes voor tubes heb ik ingebruik voor het borduurgaren. Eerder ook het lockgaren maar met de komst van de brildorgaren doos moest ik de boel veranderen (overigens liggen de meeste klossen brildor garen onder de bank in zijn oorspronkelijke doos, alleen de meest gebruikte kleuren zijn eruit gehaald)




de bovenkasten met de bakjes. in het midden een magneetbord (ikea) met kruidenbakjes (ikea) voor veiligheidspelden, jeansknopen, drukknopen etc etc


Nu is de serie vattern eruit bij ikea zag ik, maar de nieuwe serie die er voor terug is gekomen kan ook gekombineerd worden met die bakjes/laadjes (anordna)




De twee buitenste onderkasten hebben de uitschuifbare laadjes gekregen,met afzonderlijke dekseltjes. De middelste kast gebruik ik voornamelijk voor rollen vlies, stik en trek e.d.



tegenover het 'bureautje' staat een expedit (ja ook van ikea) dat is de speelgoed kast van de kinderen, de bovenkant gebruik ik voor tekenen, knippen, strijken, en vaak ook het locken. de expedit wordt op zijn plaats gehouden door het gewicht van de giga hoeveelheid speelgoed van de kids en onze (ja alweer) ikea bank. vanuit mijn naaihoekje kan ik dus heerlijk met iedereen kletsen en meekijken naar de tv of naar hoe de kids lekker een chaos aan het maken zijn.

de patroonboeken staan in een andere kast (heel verrassend ook van ikea) allemaal in ordners (dankzij mijn mams nog op nummer en jaar gesorteerd ook), de lappen liggen her en der verspreid in de kledingkasten (en ja die komen ook van ikea)

Ow ja dit alles is natuurlijk niet kompleet zonder stoel van de ikea *O* (zo'n junior kinderstoel)

zondag 19 april 2009

W.I.P Jade

Work in Progress en wel aan de Jade. Het lenteweer is ineens dominerend aanwezig dus ik moet vaart maken met de jas als ze hem dit voorjaar (en zomer) nog wil dragen. Alles is inmiddels geknipt, gehaakt, uitgezocht en de binnenkant begint al vorm te krijgen...



de onderste stroken zitten inmiddels vast en zijn voorzien van een bandje, de bovenste 3 ga ik zodadelijk nog vastzetten. De buitenzijde is al hier en daar geborduurd, dus hoop morgen dat ik hem grotendeels in elkaar heb en misschien dinsdag dan al lekker aan.


Wordt (spoedig) vervolgd

En nogmaals klaar !!



De rok ging me een stuk makkelijker af, maar het is dan ook het zoveelste exemplaar die ik in elkaar zet, alhoewel het wel mijn eerste echte geheel roze is op verzoek van Iris. De rok kent uiteindelijk maar 56 vierkantjes en 6 meter roezel.










Patroon: geen :)
borduurtjes: Smart Needle

Klaar !!



Eindelijk, weliswaar met wat vertraging is de tuinbroek klaar. Ik had nog nooit een tuinbroek gemaakt, en het was een behoorlijke uitdaging om hem zonder echt patroon te doen slagen. Het broekgedeelte is van de 'beruchte' roos 5004, het bovenkantje heb ik getekent met behulp van patroontekenboeken die ik geleend heb. Waarvoor nogmaals dank, ze komen spoedig terug! Hopelijk is Eva net zo tevreden als ik.




patroon broekgedeelte: Roos 5004
Borduurtjes: Smart Needle en Bunnycup (diego onbekend)

zaterdag 18 april 2009

We leven nog..

Nee, ik ben nog niet gestopt met bloggen, was alleen de afgelopen week extreem druk. De week voor Pasen besloten we opeens om toch nog een weekendje weg te boeken, dus flink veel geregel, koffers inpakken en voorbereiding. Maar we hebben een uitstekend weekendje weggehad in Ponypark Slagharen.




Afgelopen dinsdag waren we weer terug en nu weer een paar dagen later ben ik eindelijk weer een beetje bijgekomen, alle was is weer weg en het slaaptekort is weer redelijk aangevuld. Gisteren zelfs alweer even achter de naaimachine gezeten, daarover meer in een volgend berichtje :)

Meer foto's van het weekendje weg

maandag 6 april 2009

Hollandse knijperzak

Mijn zussie woont inmiddels al een paar jaartjes in Zwitserland en mijn ouders gaan met de pasen die kant op, tesamen met een kadootje met een Hollands tintje


(aan de achterzijde toch ook een beetje zwitserland)

zondag 5 april 2009

Stoffenspektakel Deventer

Dagen kijk je er naar uit, zo niet weken, het laatste spektakel was immers alweer flink wat weken achter de rug (4 maart - Zwolle) en er stonden weer genoeg wensen op het lijstje en word je ziek :(

Heb heel de nacht lopen spugen, en het was rond half 4 vanochtend dat ik eindelijk een beetje rust in de buik kreeg en toch nog een paar uurtje slaap kon pakken, wekkertje ging alweer om half 8. Beetje behoorlijk oververmoeid en nog niet helemaal lekker toch met mams naar Deventer gegaan en ondanks dat we het erg kort gehouden hebben toch nog wel wat leuks kunnen vinden.

Alicia is helemaal weg van haar nieuwe schoenen, net lelli kelly's vind ze (en mama is allang blij, dit is een stuk vriendelijker voor de geldbuidel) en ze zingt nu dan ook heel de tijd "lelli kelly schoenen staan je zo goed..." We leggen ze nog even weg tot aan haar verjaardag.

Voor de rest weer een leuk voorraadje farbenmixbandjes, wat hollandse stofjes voor koninginnedag en een stapeltje 'we-zien-wel-wat-het-wordt' stofjes.


zaterdag 4 april 2009

Patchwork-rok

Op nog een paar dingetjes vastzetten en doorstikken (oa de borduurtjes is hij af !!)

bloemetjes, schaapjes, vlinders: het voorjaarsgevoel

Voor Alicia d'r nieuwe jas hebben we een mooie soepele denim gekozen, de binnenzijde wordt fris groen met bloemen. De versiering heeft ze vandaag zelf ontworpen. Morgen op de stoffenbeurs de laatste benodigdheden aanschaffen en dan heeft ze hopelijk met de pasen een nieuwe jas.






Het wordt een bonte verzameling van vlinders, bloemen, vogels, schaapjes, lieveheersbeestjes en hartjes

woensdag 1 april 2009

Nieuwe Looks



Vandaag kwam de eerste zending binnen van de nieuwe 'kledinglabeltagjes' en mijn automagneet (die bij gebrek aan een auto voorlopig op de kachel zit :( (manlief was voor het gemak vergeten te vermelden toen ik bestelde dat onze auto niet van ijzer was maar kunstof)

Nog niet alles is binnen maar ik vind de tagjes helemaal super-sjiek-de-friemel ogen. Dus tja dan kon de blog niet achter blijven qua metamorfose en al is het ff wennen, ben dik tevreden.

Alleen de labels in de kleren zijn nog de oude kleur 'rood' maar zodra die op zijn gaan die ook bruin/groen worden.