maandag 30 maart 2009

Paardjesroof

Gisteren tweemaal het paardje voor iris uitgeborduurt van smart needle. De eerste werd vakkundig door Alicia buit gemaakt. (de tweede ligt veiliger opgeborgen) Tot nu toe 46 vierkantjes aan elkaar gestikt, moet ze nog inrimpelen maar heb zodadelijk eerst werk-ouderavond op school (palmpasen nadert)


Met Eva's broek schiet het lekker op, heb de laatste hand gelegd op het broekdeel, bij de volgende update is hij af *O*

de broek wordt maatje 134, mijn zelfmaakpop heeft maatje 104-110 vandaar het elastiekje :)

donderdag 26 maart 2009

Brildor Garen

Paar weken geleden had ik een paar klosjes Brildor-garen besteld en daar waren we heel tevreden over. Mooie kleuren en borduurde goed uit. En aangezien ik nog steeds op een legitieme reden zat te wachten om weer te bestellen heb ik toen het bruine garen op ging afgelopen dinsdag gelijk maar een hele koffer besteld. (geen bruin in huis vond ik reden genoeg om gelijk genoeg te bestellen :D )

Gistermiddag kwam hij al binnen *O*
En hij is mooi!! al die kleurtjes, je blijft er maar naar kijken.

Dus vanmorgen opnieuw een zak geknipt en de voetafdruk erop geborduurd, het hart is nu ook geborduurd, ging allemaal van een leien dakje.


Dus hup de cheetah er maar op zetten, maar tja dat was kennelijk iets te veel van het goeie (ik had nog een klein stukje linnen liggen van mijn moeder met een mooie oranje bloemenprint erop, precies goed voor de cheetah. Maar het lapje is te 'grof', het rafelt onder het borduurtje weg :( dus die moet ook weer opnieuw.)





Vrouwen worden blij van shoppen zeggen ze, nou ik wel als ik tussen stofjes mag snuffelen. Heb vanmiddag de cheetah-ellende verruild voor shoppen naar roze stofjes voor de rok van iris (ze wil graag roze, roze en nog eens roze)

Ben nog niet helemaal tevreden dus zal nog wel wat wisselen qua stofjes en waarschijnlijk anderen bijhalen maar tot nu toe een geslaagd beginnetje .
Morgen nog ff op de markt kijken en anders volgende week op het stoffenspektakel.




Zo en nu ga ik eerst een vergeten blousje van alicia uittekenen, gisteren het patroon gekregen is die ook weer helemaal blij.

woensdag 25 maart 2009

Work In Progress




en nu eerst vlug naar school breiles geven :) vanavond ga ik hem met roze doorstikken, de andere pijp krijgt nog een oranje golflijntje er op en dan kan ik donderdag beginnen met de cheetah borduren en het bovenlijfje *O*

dinsdag 24 maart 2009

Op speciaal verzoek: Een tuinbroek deel 2



Internet lag er de hele morgen uit dus flink opgeschoten met de tuinbroek, bijna alle borduurtjes zijn inmiddels gedaan. Alleen de cheetah nog en nog een zak (mijn bruin was halverwege het borduren op :( )

Nu eerst eens kijken of ik m'n bureau dus danig leeg krijg dat de naaimachine er kan staan en dan vlug beide kinders naar zwemles brengen.

maandag 23 maart 2009

Aanvulling ToDo-Lijst

Heb nieuwe verzoekjes binnen, dus ik kan weer lekker aan de slag de komende weken *O*

Voorjaarsjas 'Jade'


Met steeds vaker een zonnetje en de opkomende voorjaarsbloeiers werd het tijd om na te gaan denken over welke jas we dit jaar gaan dragen.

Het succesvolle herfstjasje van afgelopen jaar past nog maar net, maar het thema herfst is nu niet meer geschikt om in te lopen. Tijd om weer om de tafel te gaan zitten op zoek naar een nieuw model en de keus is gemaakt: we gaan samen een Jade van farbenmix versieren met lente taferelen; bloemetjes, vogeltjes, bijtjes, schaapjes etc etc (en natuurlijk de nodige glitters, sinds de handwerkbeurs heeft Alicia een hotfixapplicator, die ze het liefst op alle kleding zou willen gebruiken).

Van de week gaan we samen de schets maken, voor nu ben ik dus weer flink in de weer met bolletjes katoen en de haaknaald, het eerste schaapje en 5 bloemetjes zijn een feit, nu de rest nog :)

ToDo Lijstje

Eens even een tijdje uitproberen of een geheugensteuntje in de vorm van een ToDo-Lijstje werkt (en zorgt voor een snellere verwerking)

Dino set voor Jayden


Om lekker te kunnen werken moet ik veel verschillende dingen door elkaar heen te doen hebben, zit het ene project een beetje tegen dan kan ik ergens anders mee verder. Eeen beetje afleiding tussendoor in de vorm van een ander werkje werkt voor mij het allerbest. Dus ligt hier ook nog op tafel het ontwerp van een Dinoset voor Jayden.

Jayden is op dit moment helemaal bezeten van Platvoet en zijn vriendjes, alle delen heeft hij al meermaals gezien en kan er nog steeds intens van genieten (het liefst ieder moment van de dag). Onvermijdelijk was dan ook zijn verzoek om een dino set. Samen hebben we de plaatjes uitgezocht, kleurtjes bedacht (oranje en groen/grijs/paars zijn favoriet, in de platvoetfilms zijn slechte dino's (de ruigtanden) oranje, de andere dino's hebben 'lieve' kleurtjes waaronder groen, bruin, grijs/paars)

Omdat het lente gevoel steeds meer gaat overheersen gaat het het eerste voorjaar/zomer setje worden: singlet, shirt, blouse en 7/8 broek met borduurtjes van smart needle & kunterbunt-design De T-rex op het hempje gaan we met textielverf er proberen op te zetten.

Op speciaal verzoek: Een tuinbroek

Een kennisje van mij was op zoek naar een tuinbroek voor haar dochter en na wat over en weer overleg mag ik hem nu voor haar gaan maken *O*

Vorige week heerlijk tig vragen afgevuurd op ze om te achterhalen wat het meisje allemaal op haar tuinbroek wilde hebben en aan de hand daarvan een concept getekend. Het moest iets worden met een jaquar/luiaard achtig iets en veel kleurtjes. Veel kleurtjes is geen enkel probleem, het juiste borduurtje vinden kostte iets meer tijd, maar uiteindelijk gekozen voor de cheetah van Smart Needle

Daarna vlug de kasten ingedoken naar een passend stofje, maar uiteraard lag net dat ene lapje er niet in. Afgelopen donderdagavond vlug bij Sikkes gekeken & geslaagd en nu is het wachten tot de wasmachine klaar is. (het is een lekker rustig maar fel kleurtje blauw geworden met een klein ruitje) Zodra die droog en gestreken is lekker aan de slag.

zondag 22 maart 2009

smilies test

;) :) test :( :P :{ :'(

O+ :* nog meer testen :N :Y *O* :X

:? :@ :O laatste rijtje

om het af te leren _O_ ^O^ :W O-) _O-


conclusie: Het werkt *O* *O* *O* *O*

Een eerste bericht...

Na heel wat uurtjes 'verbouw' werk aan de blog zelf (waarvoor nog dank aan m'n mannetje voor z'n hulp daarbij :* ) moet er natuurlijk ook nog wat geschreven worden.

Nou ben ik niet zo'n kei in schrijven, wat meteen ook de reden is dat ik het maken van een plekkie online steeds maar weer vooruit schoof. En ben dus erg benieuwd of ik het ga volhouden om hier met regelmaat een stukje te schrijven (en anders maken we er gewoon een soort van fotoblog van :D )